Makovo-agarová torta s lesným ovocím

Ingrediencie:

300 g mak
200 g kokos strúhaný
100 g hrozienka / vykôstkované datle
50 g vlašské orechy
5 polievkových lyžíc kokosového oleja
400 g drobné ovocie (Černice, jahody, maliny, ríbezle)
7 g agar agar (morská riasa – dá sa kúpiť vo Veg life bio obchodoch)
0,8 l voda

Postup:

Hrozienka alebo datle zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť, prebytočnú vodu zlejeme, pridáme kokosový olej a zmes do hladka rozmixujeme. Pridáme mak, kokos a nasekané vlašské orechy a riadne premiešame. Cesto natlačíme na dno tortovej formy a odložíme na 15 minút do chladničky.
Do hrnca si dáme vodu, pridáme agar agar a privedieme k varu.
Na korpus uložíme pripravené ovocie a zalejeme agarovou želatínou. Tortu necháme na 15 minút v chladničke, aby stuhla a môžeme servírovať.