Kapor nech si ďalej pláva

Suroviny:

“Kapor“ (6 ks):
3×180 g biele tofu
50 ml sójová omáčka
6 ks nori riasa na sushi
olej na vysmážanie

Trojobal:
20 g kukuričný škrob alebo múka
„Vajce”:
5 g ľanové semienka
100 ml sójové mlieko
„Strúhanka“:
100 g kukuričná strúhanka
1 PL lahôdkové droždie
1/2 ČL mletá červená paprika
štipka soľ

Začneme s prípravou vegánskeho vajíčka. Ľanové semiačka namočíme do sójového mlieka na 1 hodinu a necháme napučať. Následne hmotu vymixujeme do hladka. Tofu pozdĺžne prerežeme na 2 bloky a marinujeme v sójovej omáčke asi 30 minút. Tofu plátok zabalíme do nori riasy, ktorú predtým na chvíľu namočíme do vody, aby bola tvarovateľná. Tofu obalené v riase najskôr obalíme v škrobe, následne v ľanovom „vajci“ a nakoniec v „strúhanke“. Vyprážame v rozpálenom oleji asi 1 minútu z každej strany.