Suroviny:
1,5 kg zemiaky
3 ks mrkva
2 ks petržlen
1/2 ks zeler
330 g hrášok (mrazený alebo sterilizovaný)
6 ks sterilizované uhorky
1 ks cibuľa
soľ a čierne korenie podľa chuti
petržlenová vňať
vegánska majonéza

Suroviny na nálev:
2 ks bobkový list
1 PL trstinový cukor
4 ks nové korenie
2 PL ocot
1 dcl zeleninový vývar

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Zvlášť uvaríme koreňovú zeleninu v osolenej vode. Keď je zelenina mäkká, vývar z nej zlejeme a použijeme na prípravu nálevu. Do zeleninového vývaru pridáme všetky suroviny na nálev a necháme prevrieť. Uvarené zemiaky, zeleninu i nálev necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a spolu so zeleninou nakrájame, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, cibuľu a petržlenovú vňať, nálev a majonézu podľa chuti. Premiešame a dochutíme čiernym korením a soľou. Necháme odležať na chladnom mieste.