Suroviny:

  • 1 kg zemiaky

  • 200 g seitan

  • 100 g červená cibuľa

  • 150 g červená paprika

  • 150 g cuketa

  • 2 strúčky cesnaku

  • 2 vetvičky rozmarínu

  • slnečnicový olej

  • soľ

  • koreniny: 4-farebné korenie, paprika mletá údená, rasca mletá

Marináda na seitan:

  • 1 dcl slnečnicový olej

  • 2 PL sójová omáčka – shoyu alebo tamari

  • 1 PL horčica

  • 1 ČL gyros korenie

  • 1 ČL mletá červená paprika údená

Postup:

Najprv si pripravíme marinádu. Zmiešame slnečnicový olej, horčicu, sójovú omáčku, gyros korenie a mletú údenú papriku. Do hotovej zmesi ponoríme seitan a necháme aspoň 1 hodinu marinovať.

Tento recept sa dá celý pripraviť v pohodlí kuchyne a upiecť na plechu alebo si môžete urobiť alobalové balíčky a dokončiť ho na grile v záhrade, či v pahrebe ohniska niekde na výlete. Ak teda nemáte gril, na vymastený plech treba poukladať menšie zemiaky pokrájané na plátky, namarinovaný seitan, nakrájanú papriku na pásiky, cuketu a červenú cibuľu na kolieska, 2 celé strúčky cesnaku, ochutiť soľou, 4-farebným korením, mletou rascou a údenou červenou paprikou. Na vrch ešte položíme 2 vetvičky rozmarínu. Plech zakrytý alobalom pečieme v rúre na 180 °C cca 40 minút.

Ak ideme s jedlom do prírody, z týchto surovín rovnakým spôsobom pripravíme 4 alobalové balíčky, ktoré sa dokončia buď na grile alebo v pahrebe.