Suroviny:
300 g jačmenné krúpy
200 g marinovaný temeph
200 g ovčia bryndza
100 g kyslá smotana
50 g pažítka
0,05 dcl slnečnicový olej
soľ
čerstvé mleté 4-farebné korenie
Postup:
Jačmenné krúpy si namočíme do vody aspoň na 1 hodinu.
Následne vodu zlejeme, krúpy prepláchneme a dáme na miernom plameni variť do osolenej vody (vody cca 1 cm nad krúpy). Krúpy varíme podobne ako ryžu v zakrytom hrnci približne 20 minút.
Zatiaľ si nakrájame tempeh na malé cca polcentimetrové kocky, potrieme olejom a rovnomerne rozprestrieme na plech a pečieme v rúre pri 190 °C 15 minút.
Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme podľa chuti.
Keď sú krúpky uvarené a voda odparená, pridáme do nich bryndzovú zmes, upečený tempeh a dobre všetko premiešame. Podávame s nadrobno nasekanou pažítkou.