Suroviny:

  • 300 g jačmenné krúpy

  • 200 g marinovaný temeph

  • 200 g ovčia bryndza

  • 100 g kyslá smotana

  • 50 g pažítka

  • 0,05 dcl slnečnicový olej

  • soľ

  • čerstvé mleté 4-farebné korenie

Postup:

Jačmenné krúpy si namočíme do vody aspoň na 1 hodinu.

Následne vodu zlejeme, krúpy prepláchneme a dáme na miernom plameni variť do osolenej vody (vody cca 1 cm nad krúpy). Krúpy varíme podobne ako ryžu v zakrytom hrnci približne 20 minút.

Zatiaľ si nakrájame tempeh na malé cca polcentimetrové kocky, potrieme olejom a rovnomerne rozprestrieme na plech a pečieme v rúre pri 190 °C 15 minút.

Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme podľa chuti.

Keď sú krúpky uvarené a voda odparená, pridáme do nich bryndzovú zmes, upečený tempeh a dobre všetko premiešame. Podávame s nadrobno nasekanou pažítkou.