Suroviny na 6 ks “kapra”:

  • 3×180 g biele tofu

  • 50 ml sójová omáčka

  • 6 ks nori riasa na sushi

  • olej na vysmážanie

Suroviny na trojobal:

  • 20 g kukuričný škrob alebo múka

  • „Vajce”:
    5 g ľanové semienka
    100 ml sójové mlieko

  • „Strúhanka“:
    100 g kukuričná strúhanka
    1 PL lahôdkové droždie
    1/2 ČL mletá červená paprika
    štipka soľ

Postup:

Začneme s prípravou vegánskeho vajíčka. Ľanové semiačka namočíme do sójového mlieka na 1 hodinu a necháme napučať. Následne hmotu vymixujeme do hladka. Tofu pozdĺžne prerežeme na 2 bloky a marinujeme v sójovej omáčke asi 30 minút. Tofu plátok zabalíme do nori riasy, ktorú predtým na chvíľu namočíme do vody, aby bola tvarovateľná. Tofu obalené v riase najskôr obalíme v škrobe, následne v ľanovom „vajci“ a nakoniec v „strúhanke“. Vyprážame v rozpálenom oleji asi 1 minútu z každej strany.