Suroviny:
1 kg zemiaky
200 g seitan
100 g červená cibuľa
150 g červená paprika
150 g cuketa
2 strúčky cesnaku
2 vetvičky rozmarínu
slnečnicový olej
soľ
koreniny: 4-farebné korenie, paprika mletá údená, rasca mletá
Marináda na seitan:
1 dcl slnečnicový olej
2 PL sójová omáčka – shoyu alebo tamari
1 PL horčica
1 ČL gyros korenie
1 ČL mletá červená paprika údená
Postup:
Najprv si pripravíme marinádu. Zmiešame slnečnicový olej, horčicu, sójovú omáčku, gyros korenie a mletú údenú papriku. Do hotovej zmesi ponoríme seitan a necháme aspoň 1 hodinu marinovať.
Tento recept sa dá celý pripraviť v pohodlí kuchyne a upiecť na plechu alebo si môžete urobiť alobalové balíčky a dokončiť ho na grile v záhrade, či v pahrebe ohniska niekde na výlete. Ak teda nemáte gril, na vymastený plech treba poukladať menšie zemiaky pokrájané na plátky, namarinovaný seitan, nakrájanú papriku na pásiky, cuketu a červenú cibuľu na kolieska, 2 celé strúčky cesnaku, ochutiť soľou, 4-farebným korením, mletou rascou a údenou červenou paprikou. Na vrch ešte položíme 2 vetvičky rozmarínu. Plech zakrytý alobalom pečieme v rúre na 180 °C cca 40 minút.
Ak ideme s jedlom do prírody, z týchto surovín rovnakým spôsobom pripravíme 4 alobalové balíčky, ktoré sa dokončia buď na grile alebo v pahrebe.