Suroviny:

  • 1,5 kg zemiaky

  • 3 ks mrkva

  • 2 ks petržlen

  • 1/2 ks zeler

  • 330 g hrášok (mrazený alebo sterilizovaný)

  • 6 ks sterilizované uhorky

  • 1 ks cibuľa

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

  • petržlenová vňať

  • vegánska majonéza

Suroviny na nálev:

  • 2 ks bobkový list

  • 1 PL trstinový cukor

  • 4 ks nové korenie

  • 2 PL ocot

  • 1 dcl zeleninový vývar

Postup:

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Zvlášť uvaríme koreňovú zeleninu v osolenej vode. Keď je zelenina mäkká, vývar z nej zlejeme a použijeme na prípravu nálevu. Do zeleninového vývaru pridáme všetky suroviny na nálev a necháme prevrieť. Uvarené zemiaky, zeleninu i nálev necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a spolu so zeleninou nakrájame, pridáme hrášok, nakrájané uhorky, cibuľu a petržlenovú vňať, nálev a majonézu podľa chuti. Premiešame a dochutíme čiernym korením a soľou. Necháme odležať na chladnom mieste.