Suroviny:

  • 5 ks mrkva

  • 3 ks petržlen

  • 2 ks cvikla

  • 1 ks červená cibuľa

  • 1 PL sezam

Suroviny na marinádu:

  • 1 dcl olivový olej

  • 1 ČL miso pasta ryžová

  • 1 ČL med alebo javorový sirup

  • 2 strúčiky cesnaku

  • zázvorová šťava podľa chuti

Postup:

Zeleninu si nakrájame na hranolky, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 40 min. do trúby pri teplote 180 °C.

Kým sa zelenina pečie, pripravíme si marinádu. Olivový olej dobre premiešame s medom prípadne javorovým sirupom, ryžovou miso pastou, roztlačený cesnakom a zázvorom.

Sezam si nasucho opečieme na panvici. Nakoniec marinádu premiešame s upečenou zeleninou a posypeme opečeným sezamom.