Reštaurácie pre zdravý život

Táto torta je skvelým osviežením nielen v teplých letných dňoch. Použili sme v nej rastlinnú náhradu želatíny – morskú riasu agar.
Ingrediencie
- 300 g mak
- 200 g kokos strúhaný
- 100 g hrozienka / vykôstkované datle
- 50 g vlašské orechy
- 5 polievkových lyžíc kokosového oleja
- 400 g drobné ovocie (černice, jahody, maliny, ríbezle)
- 7 g agar
- 0,8 l voda
Postup
Hrozienka alebo datle zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút postáť, prebytočnú vodu zlejeme, pridáme kokosový olej a zmes do hladka rozmixujeme. Pridáme mak, kokos a nasekané vlašské orechy a riadne premiešame. Cesto natlačíme na dno tortovej formy a odložíme na 15 minút do chladničky.
Do hrnca si dáme vodu, pridáme agar a privedieme k varu.
Na korpus uložíme pripravené ovocie a zalejeme agarovou želatínou. Tortu necháme na 15 minút v chladničke, aby stuhla a môžeme servírovať.